Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Fra fem til tre embedslægeinstitutioner

Sundhedsstyrelsen foreslår at placere de tre enheder i Kolding, Randers og København
KORT NYT7. MAJ 2012 13.13

Som led spareplanen om en slankere administration af staten bliver antallet af embedslæge-institutioner skåret ned fra fem til tre, og i et svar til Folketingets Sundhedsudvalg bakker sundhedsminister Astrid Krag (SF) op om Sundhedsstyrelsens overvejelser om at placere institutionerne i København, Kolding og Randers.

De færre enheder vil betyde en besparelse på fire mio. kr. årligt fra 2013, oplyser ministeriet, og det sker på baggrund af bl.a. færre huslejer og to fyresedler til henholdsvis en embedslæge og en administrativ medarbejder ud af de nuværende 66 årsværk i de fem embedslægeinstitutioner, skriver Dagens Medicin.

I dag ligger embedslægeinstitutionerne i København, Sorø, Ribe, Aarhus og Aalborg og de nye placeringer begrundes med hensyn til transport befolkningsmæssig tyngde og rekruttering af læger, og nærhed til f.eks. motorvej og større hovedlandeveje. Formanden for Embedslægeforeningen Niels Holm-Nielsen er bekymret for dårligere kvalitet, på grund af mere transport og mindre tid til sagerne.

ka