Forvaltningschef fritages for tjeneste

Kim A. Madsen, der efter beskyldninger fra den tidligere jobcenterchef i sidste uge fik frataget flere opgaver, fjernes nu midlertidigt fra posten.

TÅRNBY: Tårnby Kommunes økonomiudvalg har tirsdag aften besluttet at fritage chef for Arbejdsmarkeds- og Sundhedsforvaltningen Kim A. Madsen for tjeneste indtil videre, oplyser kommunen.

I stedet overtager kommunaldirektør Morten Winge ansvaret for Arbejdsmarkeds- og Sundhedsforvaltningen i samarbejde med de respektive chefer i forvaltningen, indtil der er fundet en løsning.

Det sker ifølge en pressemeddelelse for at få ro om jobcenteret og forvaltningen, efter den tidligere jobcenterchef Bo Hammers fratrædelse.

Bo Hammer indgik tidligere på måneden en fratrædelsesaftale med kommunen, og annoncerede efterfølgende sin afgang på Linkedin, hvor han samtidig rettede en række beskyldninger mod kommunen, som han efterfølgende uddybede i radioprogrammet En Uafhængig Morgen.

Jobcenterchef fik snebolden til at rulle

Til DK Nyt fortalte Bo Hammer, at han allerede inden sin fratrædelse havde rettet henvendelse til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, STAR, da han ikke mente, kommunen overholdt beskæftigelseslovgivningen. Ifølge ham et resultat af manglende ledelsesmæssig opmærksomhed og ligegyldighed fra den øverste leder.

Yderligere rejste han en skarp kritik af arbejdsmiljøet under forvaltningschef Kim A Madsen, der efter Bo Hammers afgang konstituerede sig selv som jobcenterchef. 

Fredag meddelte kommunen i en pressemeddelelse, at Kim A. Madsen ikke længere skulle fungere som konstitueret jobcenterchef, og kommunaldirektør Morten Winge bekræftede overfor DK Nyt, at han i samme ombæring også blev frataget det administrative ansvar for jobcenteret, ligesom han heller Ikke længere skulle stå for den politiske udvalgsbetjening.

Tilføjet 11. april 2022:
Efter henvendelse fra Kim Madsen kan vi konstatere, at hans fratrædelsesaftale ikke har sammenhæng med kritikken fra den tidligere jobcenterchef. Ifølge B.T. indgik Djøf og kommunen en fratrædelsesaftale, der indebar en godtgørelse på seks måneders løn til Kim Madsen, der til DK Nyt oplyser, at der kun er tidsmæssigt sammenfald mellem hans fratræden og den nævnte kritik. Vi beklager den ukorrekte beskrivelse af sammenhængen.