Fornavnet er nok for Holbæks borgmester Krzyrosiak
Foto: DSU-formand Frederik Vad Nielsen, Twitter

Fornavnet er nok for Holbæks borgmester Krzyrosiak

Christina Krzyrosiak Hansen (S) står stærkt efter sin meget overbevisende borgmesterdebut.
11. NOV 2021 9.46

TEMA: KV21

HOLBÆK: På borgmesterens valgplakater i Holbæk står kun hendes fornavn. En meget overbevisende demonstration af den gennemslagskraft, Christina Krzyrosiak Hansen (S) har opvist siden KV17, da skeptikere tog grusomt fejl ved at betvivle, at hun med sine dengang blot 24 år kunne blive en duelig borgmester.

Allerede to dage efter var hun 25 år, og derefter gik det hurtigt. Hun er blevet spået som både fremtidigt folketingsmedlem og minister, men har insisteret på at holde sig til det lokale.

Det er lykkedes i en grad, så hun nu er på fornavn med sin kommune, og her på kanten til hendes 29 års dag ser det i den grad ud til, at de lokale også vil holde sig til hende. 5.449 personlige stemmer blev det til sidste gang, et antal som denne gang nemt kan gå hen og blive fordoblet, eller noget der ligner.

Undervejs er Socialdemokratiet i kommunalbestyrelsen vokset fra de ni valgte til nu 12, heraf to hjemvendte fra en lokalliste-afskalning fra S før KV17. Enstemmige budgetaftaler de seneste to år understreger bare den politiske bredde.

Det bliver ikke ved KV21, Venstre får en chance for at genindtage borgmesterkontoret.

  

I en mini-serie frem til KV21 tager DK Nyt løbende temperaturen på KV21-valgkampen i en række kommuner. Tidligere kommuner i serien var Frederikshavn, Guldborgsund, Haderslev, Lyngby-Taarbæk, Viborg og Fredericia.