DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Folketinget vedtager midlertidigt børnetilskud

Lovforslaget om et midlertidigt børnetilskud er i dag blevet vedtaget i Folketinget. Regeringen forventer, at over 14.000 børnefamilier vil få glæde af tilskuddet efter nytår.
20. DEC 2019 12.44

Aftalen om et midlertidigt børnetilskud, som regeringen, SF, De Radikale og Enhedslisten blev enige om i september, blev i dag fredag vedtaget i Folketinget.

Der er knap 28.000 børn i de berørte familier, og pengene vil blive udbetalt med tilbagevirkende kraft fra august - første udbetaling sker i slutningen af januar 2020.

Børnetilskuddet er en midlertidig løsning, indtil regeringen har fundet frem til et nyt ydelsessystem med bedre balance. Forleden blev Ydelseskommissionen nedsat, og den skal om et år komme med sine anbefalinger til et nyt system, som både sikrer, at der er en økonomisk gevinst ved at arbejde, og samtidig sørger for, at børn i Danmark kan vokse op under ordentlige forhold.

- Jeg mener ikke, at vi i det danske velfærdssamfund skal acceptere, at der er børn, som ikke har mulighed for at deltage i fx fritidsaktiviteter eller børnefødselsdage. Det er godt, at vi nu kan give dem en økonomisk håndsrækning, mens vi arbejder på en permanent løsning, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S)

- Udsatte voksne har alt for ofte været udsatte børn. Derfor betyder det noget, både her og nu og i forhold til risikoen for sociale problemer senere i livet, at vi med det midlertidige børnetilskud giver et løft af nogen af de børn, der ellers risikerer at stå udenfor fællesskabet, siger Social- og Indenrigsminister Astrid Krag (S).

Det midlertidige børnetilskud udgør 700 kr. pr. barn pr. måned for forældre på de laveste ydelser, 600 kr. pr. barn af enlige pr. måned og 550 kr. pr. barn pr. måned for de øvrige i målgruppen.

Derudover får enlige forsørgere et supplerende tilskud på 650 kr. månedligt uafhængigt af antallet af børn. Tilskuddet gives til børn i alderen 0-14 år. Det vil fx betyde, at en enlig mor på kontanthjælp med to børn i alderen 0-14 år vil kunne få op til 1.850 kr. ekstra skattefrit om måneden.

Tilskuddet er sat sådan sammen, at man ikke kan få mere i ydelse, end man har mistet som følge af indførelsen af kontanthjælpsloftet eller integrationsydelsen.

MG