Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

FOA: Besparelser gør tonen rå

Ansatte i ældreplejen og i daginstitutionerne oplever flere konflikter og en hårdere tone, viser en ny undersøgelse fra FOA
25. APR 2012 6.41

ARBEJDSMILJØ: De mange nedskæringer i ældreplejen, på hospitalerne og i daginstitutionerne er gået ud over de ansattes arbejdsmiljø. Det konkluderer FOA på baggrund af en undersøgelse blandt 1596 medlemmer.

Næsten seks ud af 10 af FOAs medlemmer oplever, at de har mere travlt på deres arbejde end for et år siden. Det skyldes blandt andet nedskæringer. På halvdelen af arbejdspladserne er der skåret i personaletimerne.

Og det giver flere konflikter. Mere end hvert tredje FOA-medlem, der har fået mere travlt på grund af nedskæringer, oplever nemlig, at der er blevet flere konflikter på deres arbejdsplads. Blandt de ansatte, som ikke har fået mere travlt, gælder det kun for hver femte.

Det er ikke kun blandt kolleger og mellem medarbejder og ledelse, at FOAs medlemmer oplever flere konflikter i takt med, at de bliver færre om opgaverne. Også konfliktniveauet med borgerne eller de pårørende er stigende.

- Det er stærkt bekymrende, at de mange nedskæringer nu kan mærkes på konfliktniveauet på arbejdspladserne. Men det er måske ikke så mærkeligt. Når man har færre ressourcer, men stadig skal løse den samme mængde opgaver, får man jo diskussioner om, hvordan man skal prioritere, siger forbundssekretær Inger Bolwinkel, der er ansvarlig for FOAs arbejdsmiljøarbejde.

bi