Flodbad i Randers tættere på realisering

KORT NYT20. JUN 2022 11.20

RANDERS: Et flodleje og et flodbad i Gudenåens munding i Randers er kommet et skridt nærmere, i og med at Randers Byråd har godkendt den forundersøgelse, der skal danne grundlag for projeket og det videre arbejde med at sikre en ekstern medfinansiering, fremgår det af referatet for byrådets seneste møde. 

Anlægsoverslaget for projekt Flodlejet udgør i alt 70 mio. kr., som vil skulle finansieres af kommunen og eventuelle eksterne partnere, og det forudsætter godkendelse fra Kystdirektoratet med mulige efterfølgende miljøvurderinger og lokalplaner. Et kommende flodbad til byens borgere er del af den første ud af tre faser i projektet.

- Vores håb er, at vi får en positiv tilbagemelding fra en fond i løbet af efteråret. Så vil næste år gå med at finde ud af præcis, hvordan det skal se ud. Hvis projektet ikke kræver yderligere planlægning i kommunen og går virkelig godt hele vejen, kan flodbad og første etape af Flodlejet stå klar i 2024 - men der kan også gå et par år ekstra, siger programchef for Flodbyen i Randers Kommune, Malene Lauge Nielsen til Randers Amtsavis.

cwa