DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Flere dages ventetid på coronatest i København og Odense

Stigende smittetal i hovedstadsområdet og Odense skaber ventetid i testcentrene.
9. SEP 2020 6.12
TEMA: Corona

KØBENHAVN / ODENSE: Der er nu flere dages ventetid på at få en coronatest i København og Odense, hvor antallet af smittede har fået myndighederne til at sætte ind med nye restriktioner. Tirsdag aften var tidligste mulighed for at få en tid i Odense fredag og i København lørdag for gående.

På hjemmesiden coronaprover.dk kan personer uden symptomer booke tid til en test uden først at få en henvisning fra egen læge. Ventetiderne her er en dag længere, altså til lørdag i Odense og til søndag i København, hvis man ankommer i bil.

I Københavns Lufthavn har man hidtil kunnet dukke op til coronatest uden at booke tid forinden. Men tirsdag blev det meldt ud, at man fremover skal fremvise flybillet for at få en tid med det samme.

Regeringen og Folketingets partier satte i august en målsætning om, at 80 pct. af alle, der ønsker at få en test, skal have adgang til det inden for 24 timer. Ligeledes er målet, at 80 pct. kan få svar på sin test inden for et døgn. 

Ifølge Danske Regioner fik 80 pct. af de testede i sundhedsvæsenet svar inden for 27 timer, da regionerne sidst gjorde status den 31. august.

Ritzau