Fire byrådsmedlemmer hjemløse efter at lokal liste opløser sig selv

Efter tre mandater i Rebild Byråd ved KV13 og fire ved KV17 er Den Sociale Fællesliste fortid ved KV21.
26. FEB 2020 6.28

REBILD: Det lokale parti Den Sociale Fællesliste har besluttet at nedlægge sig selv, og partiets fire medlemmer af Rebild Byråd skal nu finde nye politiske græsgange.

Spidskandidaten fra KV17, Allan Busk, har tidligere meddelt, at han ikke genopstiller ved KV21 og fortsætter som løsgænger valgperioden ud, skriver TV2 Nord. Han var i sin tid medstifter af Den Sociale Fællesliste sammen med Lars Hørsman, og sidstnævnte er på vej til et at venstrefløjspartierne, men vil endnu ikke oplyse hvilket, skriver Nordjyske.

Af partiets to øvrige byrådsmedlemmer går Rasmus Rask til Socialdemokratiet, der tager glad imod ham. Maybritt Toft Pedersen bliver i første omgang løsgænger og har med i sine overvejelser, at hun muligvis ikke vil genopstille til KV21, skriver avisen.

Den Sociale Fællesliste blev dannet delvis i protest mod Socialdemokratiet op til KV13, hvor partiet fik valgt tre byrådsmedlemmer i Rebild, mens det ikke lykkedes partiet at blive repræsenteret i Aalborg Byråd. Ved KV17 gik partiet frem til fire mandater i Rebild, men ved KV21 vil partiet ikke optræde på stemmesedlen.

Allan Busk, Lars Hørsman og Rasmus Rask har alle været med i hele partiets levetid, mens Maybritt Toft Pedersen kom til ved KV17.

mk