DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Finanslov: 250 mio. kr. til oplevelser for ældre
Der bliver afsat en kvart mia. kr. til kommunale aktiviteter som her, hvor beboerne på på plejecentret Solhøj i Hammel i september havde besøg af Richard Ragnvald.
Foto: Niels Henrik Dam, Ritzau Scanpix

Finanslov: 250 mio. kr. til oplevelser for ældre

Kommunerne får penge til flere aktiviteter for ældre og andre sårbare grupper for at hjælpe en trængt oplevelsesindustri.

Som en del af finanslovsaftalen søndag har aftalepartierne besluttet at afsætte 750 mio. kr. næste år til at understøtte oplevelsesøkonomien, herunder restauranter og hoteller, som har været hårdt trængt af coronakrisen.

Heraf går de 250 mio. kr. til aktiviteter på social- og ældreområdet.

"Under covid-19-restriktionerne kan socialt udsatte og sårbare grupper, herunder mennesker med handicap, på social- og ældreområdet opleve isolation og ensomhed. Formålet er at iværksætte aktiviteter målrettet målgruppen og samtidig understøtte omsætning og beskæftigelse hos
virksomheder og aktører i oplevelsesindustrien, som typisk har oplevet omsætningsnedgang som følge af covid-19," står der i finanslovsaftalen.

Pengene vil blive forankret i kommunerne, så støtten kommer bredt ud til gavn for borgere, lokale tilbud og virksomheder, tilføjes det.

Civilsamfund og gavekort

Andre 250 mio. kr. bliver afsat til civilsamfundets indsatser for udsatte og sårbare borgere, herunder mennesker med handicap. Det kan fx omfatte gavekort til oplevelser, fx restauranter, hoteller, biografer og forlystelsesparker. 

De penge er målrettet civilsamfundsaktører på området.

Den sidste tredjedel af det afsatte beløb går til, at arbejdsgiverbetalte gavekort til oplevelsesøkonomi i 2021 bliver skattefritaget op til 1.200 kr. årligt. Gavekortet skal kunne bruges til hoteller, restauranter og forlystelser, herunder teater, biograf m.v., og gavekortet må ikke kunne ombyttes til kontanter.