Hvordan hjælper man bedst unge og voksne i udkanten af arbejdsmarkedet i job? I forsøget på at svare på det spørgsmål har Reformkommissionen indhentet erfaringer fra en lang række kommuner.
Sagsbehandlere, ledere, virksomheder, borgere og frivillige fra fem af kommunerne fortæller i hver sin podcast om, hvilke metoder de har brugt.
Fra Hjørring kan man høre, hvordan 200 virksomheder har forpligtet sig til sammen med kommunen at være garant for, at børn og unge får hjælp til at finde den rette uddannelse eller det rette job, inden de er fyldt 30. En positiv destination, kalder de det i Hjørring.
I Hillerød bruges et af principperne fra IPS-metoden, som bruges i over halvdelen af landets kommuner til at hjælpe mennesker med psykiatrisk diagnose i arbejde, også til at afklare arbejdsevnen hos andre udsatte grupper, som får løn for få eller flere timer fra dag ét.
I Aarhus er medarbejdere fra fem forskellige forvaltninger flyttet sammen i Gellerupparken og har her hjulpet arbejdsløse på kontanthjælp i småjob, fleksjob eller fuldtidsjob og samtidig hjulpet familierne med sundhed, børnenes fritidsliv m.m.
I Holstebro/Lemvig/Struer får ukrainske elever hjælp til at lære dansk ved at tage udgangspunkt i deres aktuelle behov.
I Aabenraa har kommunen investeret stort i at hjælpe kontanthjælpsmodtagere i job, og pengene er kommet rigeligt tilbage. Blandt andet har udsatte unge fået hjælp til job eller uddannelse.
De fem podcast kan findes på Reformkommissionens hjemmeside her.
ak
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.