Fem forurenede højhuse skal jævnes med jorden

KORT NYT29. NOV 2019 12.27

BRØNDBY: De 12 ikoniske højhuse i Brøndby Strand bliver snart til syv. På grund af forurening med det sundhedsskadelige stof PCB må de fem østligste højhuse lade livet, fordi det har vist sig at være for dyrt at renovere sig ud af problemet. I sidste uge godkendte kommunalbestyrelsen den såkaldte VVM-tilladelse, der definerer rammerne for boligselskabernes arbejde med nedrivningen. Det skriver Folkebladet Brøndby.

– Det var ikke nogen nem beslutning for boligselskaberne, da de i sin tid indså nødvendigheden af at rive de fem højhuse ned. Nedrivningen er et stort og meget kompliceret projekt, og derfor skal både boligselskaber og vi som myndighed være grundige i vores forarbejde og sørge for, at der bliver taget mest muligt hensyn til miljøet og naboerne, sagde borgmester Kent Max Magelund (S) på byrådsmødet.

Brøndby Kommune har vurderet, at nedrivningen af de fem højhuse kan påvirke miljøet væsentligt, og derfor er projektet omfattet at et krav om, at der skal foreligge en miljøvurdering. Nedrivningen forventes at gå i gang i 2021. Her vil højhusene blive pakket ind i stilladser og afdækningsplast, hvorefter de vil blive pillet fra hinanden etage for etage.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt