Fejl i planlægning kan forsinke DSB-værksted i halvandet år

Fejl i kommuneplanen kan få fatale følger for DSB’s byggestart af nyt værksted ved Næstved, vurderer politikere og eksperter.
31. DEC 2021 9.15

NÆSTVED: Mellem 12 og 18 måneders forsinkelse. Sådan lyder vurderingen fra afgående byrådsmedlem Søren Revsbæk (V), der har gennemlæst den 44 sider lange afgørelse fra Planklagenævnet, som har annulleret den lokalplan, der skal bane vej for et DSB-værksted til 1,9 milliard kroner ved Mogenstrup i Næstved Kommune.

Det skriver Sjællandske.

- Lokalplanen skal laves om. Det samme skal kommuneplanen, og der skal også leveres en ny miljørapport, så mellem ét til halvandet års forsinkelse er et realistisk bud, vurderer det erfarne byrådsmedlem, der stempler ud efter 32 år i kommunalpolitik.

Det samme siger lektor Esben Munk Sørensen fra Aalborg Universitet, der er ekspert i lokalplaner. Uden at kende sagen i detaljer er han forundret over, at så stort et anlægsprojekt ikke er blevet undersøgt ordentligt. Og han mener også, at pilen peger på Næstved Kommune, som ikke har leveret det nødvendige plangrundlag for byggeriet.

DSB har meddelt, at man straks efter nytår kontakter kommunen vedrørende Planklagenævnets afgørelse. Efter planen var det meningen, at byggeriet skulle gå i gang næste år og at værkstedet ville stå færdigt i 2025.

ka