Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Favrskov taber sag om byggeruin

Kommunen får ikke lov til at kræve en byggegrund i Hammel ryddet for et halvfærdigt hus, der har skæmmet kvarteret i flere år
KORT NYT22. SEP 2011 10.47

FAVRSKOV: Efter købsaftalen skulle den oprindelige ejer af grunden have bygget et mere end 600 kvm. stort hus, så det var færdigt senest i 2008. Ifølge kontrakten havde ejeren to år til at bygge huset og et år til at gøre det færdigt, skriver Århus Stiftstidende.

Skete det ikke, gav en klausul kommunen ret til sat købe grunden tilbage, og da der ikke noget på grunden, ville kommunen i 2009 gøre brug af den klausul. Men så solgte  ejeren til sin søn. Og i marts 2009 godkendte kommunen salget sammen med en tidsplan for færdiggørelse af byggeriet. Der skete dog stadig ikke det store, og kommunen gik til retten for at få den ny ejer til at lade kommunen overtage grunden i ryddet stand.

Det blev afvist af Retten i Randers, tilsyneladende fordi grunden er blevet solgt til sønnen undervejs - og fordi den oprindelige tilbagekøbsret heller ikke juridisk er tilstrækkelig holdbar. Kommunen skal betale sagsomkostninger på 65.000 kr.

ka