Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Allan Berg Mortensen, EL-spids i Helsingør, under en demonstration for bedre vilkår for handicappedes vilkår.
Foto: Claus Bjørn Larsen, Ritzau Scanpix

Et nyvalg og to genvalg af EL-spidser

Følg de seneste udpegninger af KV21-spidskandidater i Helsingør, hvor en EL-veteran er klar igen, samt i Guldborgsund og Varde.
5. MAJ 2021 7.00
TEMA: KV21

Helsingør er en af de kommuner, hvor EL har to pladser - og hvor en politiker ved KV17 blandede sig i top fem. Det er pædagog Allan Berg Mortensen, der ifølge sn.dk er genvalgt som spids på en liste med seks kandidater.

Han kom på top fem-listen med 696 personlige stemmer efter borgmester Benedikte Kiær (K) med 6.679, daværende S-spids Henrik Møller med 2.431, Marlene Harpsøe (DF) med 814 og Jan Ryberg fra Lokaldemokraterne med 782. Ny S-spids er i øvrigt Claus Christoffersen.

Allan Berg Mortensen har været EL-spids siden KV09, da han afløste Jørgen Bodilsen, der nu også er i byrådet. Det er EL's mål for alt i verden at få væltet Benedikte Kiær (K) og få hende afløst af en borgmester fra rød blok. Derfor er partiet gået i valgforbund med S og SF.

I forvejen er der en stor borgerlig valgalliance mellem K-V-DF-LA-NB og en mindre midter-alliance bestående af R og ALT.

I Guldborgsund er byrådsmedlem Bente Lerche-Thomsen EL-spids igen, oplyser Folketidende. Hun sidder i en enmandsgruppe stiller op til en tredje byrådsperiode. Ved KV17 var EL i valgforbund med SF og ALT - sidstnævnte kom ikke ind og har siden søgt sammen med Guldborgsundlisten, der med John Brædder i spidsen har borgmesterposten, samt V og K.

I Varde er Lene Falgreen ny EL-spids, oplyser JydskeVestkysten. Hun afløser som sådan Arne Callesen, der sad i byrådet fra 2014-2017, hvorefter partiet ikke kom ind. Sammen med SF bryder EL nu ud af et valgforbund, hvor også S og R var med - og hvor der ikke blev noget til de to mindste, der ville have fået en enkelt plads, hvis de havde stået sammen - alene.

Varde har Erik Buhl (V) som siddende borgmester og Mads Sørensen som ny V-spids.