DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Et halvt års betinget til tidligere it-chef

Betinget fængselsstraf, samfundstjeneste og bøde til tidligere chef i Rudersdal i udløber af Ateasagen.

RUDERSDAL: En tidligere it-chef i Rudersdal Kommune er idømt seks måneders betinget fængsel i en udløber af Atea-sagen.

Straffen skal ikke afsones, hvis den dømte opfylder krav om at udføre 120 timers samfundstjeneste. Desuden skal han betale en tillægsbøde på 60.000 kr.

Dommen faldt i et retsmøde i Lyngby, hvor den tidligere chef i hovedtræk erkendte at have været på golfferier i Thailand, hvor en del af udgifterne blev betalt af it-firmaet Atea eller kommunens konto hos Atea.

Den dømte var årligt på golfferier i Thailand. Ved tre rejser i 2012-2014 fik den kommunale chef en vinding på knap 42.000 kr.

Foruden Thailand-rejserne er han dømt for at have fået to middage. Desuden er han dømt for en computer, en iPad og flere telefoner, som han beholdt efter ansættelsen i kommunen eller gav eller solgte videre.

Sagen er en udløber af den store Atea-sag om bestikkelse af offentligt ansatte. En af de tidligere dømte deltog i denne sag som vidne.

Der var afsat seks dage til retssagen med start mandag, men på grund af den tidligere it-chef tilståelse kunne den afsluttes hurtigere. Den dømte modtog dommen, og også anklageren er tilfreds.

Ritzau / ak / mk