På det sydlige Fyn, på Vestsjælland og i Vestjylland og Sønderjylland kan elevgrundlaget stige, når den nye EPX-uddannelse rulles ud. Det viser nye beregninger lavet af Danske Regioner.
Sammenligner man prognoser for, hvordan gymnasieeleverne fordeler sig i 2035 med fordelingen i dag, viser det, at EPX-uddannelsen kan være med til at sikre flere elever i områder uden for de større byer, som ellers ville have oplevet en tilbagegang i gymnasieoptaget, fordi det særligt er dér, at ungdomsårgangene falder.
Kilde: Danske Regioner
Nu handler det ifølge Anders G. Christensen (V), som er formand for Danske Regioners Udvalg for regional udvikling og EU, om at skabe en bedre fordeling af uddannelseskapaciteten, når EPX’en ses i sammenhæng med de andre gymnasiale uddannelser.
Det er regionerne, der koordinerer sammenhængen i udbuddet af ungdomsuddannelser. Herunder den geografiske placering og kapaciteten på uddannelserne. De skal sikre, at der er det rigtige udbud af uddannelsestilbud i regionen.
- Der er brug for fleksibilitet og rum til at skabe bæredygtige uddannelsesinstitutioner baseret på lokale behov, udfordringer og muligheder, når det handler om fx- økonomi og elevgrundlag. Unge i alle dele af landet skal have mulighed for at vælge netop den type ungdomsuddannelse, de ønsker. De nye tal viser, at EPX’en hjælper til her.
MBH
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.