Enigt Vallensbæk-budget med bet fra Planklagenævnet

Alle tre partier i byrådet bag budget uden serviceforringelser.
15. SEP 2021 14.45

TEMA: Budget 2022

VALLENSBÆK: Traditionen med enstemmige budgetaftaler er overholdt - der er også kun tre partier, der skal blive enige - og alle 15 byrådsmedlemmer står derfor bag Vallensbæks 2022-aftale, der klarer sig hjem uden besparelser eller forringelser på serviceniveauet.

Helt nemt har det dog ikke været. Foruden det faste klagepunkt, udligningsreformen, skete der i foråret det, at Planklagenævnet annullerede en lokalplan for et 14 etagers boligbyggeri med 512 lejligheder ud mod Køge Bugt Motorvejen. Den deraf følgende negative påvirkning af den ellers forventede befolkningsudvikling har som yderligere effekt, at der kommer til at mangle skattekroner fra de indbyggere, der ikke tilflytter.

Budgetaftalen rummer desuden som en specialitet en omadressering fra Ishøj til Vallensbæk af udgifter til blandt andet det specialiserede børne- og voksenområde, genoptræning og hjælpemidler. Det er opgaver, som Vallensbæk Kommune hidtil har fået løst af Ishøj Kommune, men som hjemtages fra årsskiftet.

Partierne bag budgetaftalen er De Konservative, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. Budgettet andenbehandles og besluttes endeligt i byrådet 13. oktober.

 

Se budgetaftalen.