Enigt Aabenraa-budget fastholder serviceniveauet

Budgetaftale levner desuden råderum til næste byråd efter KV21.
16. SEP 2021 12.22

TEMA: Budget 2022

AABENRAA: Ligesom sidste år er alle enige om dette års budgetaftale, der fastholder serviceniveauet på ældreområdet og fastholder et løfte fra sidste års budgetaftale om 2.000 kr. pr. barn i folkeskolen. På ældreområdet er der penge til at holde trit med demografien med en stigning i antallet af ældre med behov for hjælp og pleje.

Det økonomiske grundlag for budgetaftalen er Aabenraa Kommunes egen økonomiske politik, pointeres det i aftaleteksten, mens udligningsreformen fra sidste år og dette års økonomiaftale mellem regeringen og KL bidrager med lidt ekstra penge og for udligningens vedkommende også med en større stabilitet og forudsigelighed i kommunens indtægtsniveau. Aabenraa er nu permanent omfattet af tilskud på 25 mio. kr. for at være grænsekommune og 51 mio. kr. for at være ø- og yderkommune.

Foruden at enes om en budgetaftale afleverer byrådet også et råderum for det byråd, der kommer til efter KV21, pointeres det. Desuden videreføres erfaringer fra coronatiden i form af en øget bevilling til rengøring. 1,7 mio. kr. årligt i budgetåret og hvert af overslagsårene til ekstra rengøring i dagtilbud og på skoler.

Partierne bag budgetaftalen er Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Slesvigsk Parti, De Konservative, SF, Enhedslisten og Liberal Alliance samt løsgænger Jane Thorgeierson (eks-DF). Budgettet første- og andenbehandles i byrådet henholdsvis 22. september og 13. oktober.

 

Se budgetaftalen.