DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Endnu tre K-spidser udpeget - deriblandt en tidligere og en nuværende borgmester
Ved KV17 forlod Jørgen Johansen forhandlingerne om at blive borgmester, og de endte med at gøre Karsten Längerich (V) til borgmester.
Foto: Simon Skipper, Ritzau Scanpix

KV21:
Endnu tre K-spidser udpeget - deriblandt en tidligere og en nuværende borgmester

Følg udpegninger af spidskandidater op til KV21 - i Allerød, Dragør og på Frederiksberg.
17. NOV 2020 13.15
TEMA: KV21

Den ene har været borgmester, den anden er det for tiden, og den tredje vil gerne være det.

I Allerød er tidligere borgmester Jørgen Johansen genvalgt som spids, oplyser sn.dk. Johansen overtog posten efter KV13 fra Erik Lund (K) og måtte ved KV17 afgive den til den nuværende borgmester Karsten Längerich (V).

Faktisk fik Jørgen Johansen allerflest stemmer ved KV17 - 1.612 foran S-spidsen Miki Dam Larsen, Längerich med 663, Nikolaj Bührmann (SF) med 569 og Erik Lund (K) med 425. Längerich sidder i en konstituering med alle andre partier og lokallister end K og EL.

Frederiksberg viser borgmester Simon Aggesen (K) sig forlængst at være udpeget som konservativ spids - uden modkandidat - til KV21, oplyser den lokale vælgerforening. Han har aldrig selv vundet borgmesterposten, men arvede den i marts 2019 fra sin forgænger Jørgen Glenthøj (K). 

Blandt konkurrenterne til borgmesterposten i det lokalpolitiske landskab i den ellers så K-dominerede finder man borgmesterkandidaterne Michael Vindfeldt (S) og Lone Loklindt (R). K har 11 ud af 25 pladser i byrådet og har fået Aggesens private boligsag at slås med.

I Dragør er Kenneth Gøtterup genvalgt som spids for tredje gang. Ved KV17 fik han med 371 tredjeflest personlige stemmer - efter borgmester Eik Dahl Bidstrup (V), der også er valgt igen som sit partis spids med 929 og Peter Læssøe fra Tværpolitisk Forening med 804.

K har her tre byrådsmedlemmer ud af 15 ligesom V og S, mens Tværpolitisk Forening har største byrådsgruppe - på fire. Eik Dahl Bidstrup er her konstitueret sammen med S og DF. 

Rettet onsdag 18. nov. 9.25: Antallet i Dragørs kommunalbestyrelse - fra 25 til 15.