Endnu en spids gør sig fri fra job op til KV21
S-spids i Vejen Jørgen Thøgersen har sagt sit job op for at kaste sig ind i valgkampen.
Foto: Søren Gylling, Ritzau Scanpix

Endnu en spids gør sig fri fra job op til KV21

Følg de seneste KV21-nyheder om socialdemokratiske spidskandidater og valgforbund med S-deltagelse.
20. JUL 2021 9.57

TEMA: KV21

Der er nok at se til i en kommunal valgkamp, og så meget, at det for spidskandidater i de store oppositionspartier er en seriøs overvejelse værd at skaffe sig tid fra det civile job til det politiske i den periode.

I Viborg så man i foråret K-spidsen og tidligere borgmester Torsten Nielsen time sit salg af sine virksomheder af hensyn til valgkampen, og senest sørgede den nye S-spids Mads Panny for at tage orlov fra sit job som gymnasielærer af samme grund. 

Nu har Pannys partifælle i Vejen, Jørgen Thøgersen, også fået ryddet kalenderen op til valget i november. Ifølge JydskeVestkysten har han sagt sit arbejde på Jobcenteret i Esbjerg op. I forvejen bruger han omkring 37 timer ugentligt på politik, siger han, der er formand for Udvalget for sundhed, kultur og fritid.

Thøgersen er S-spids for tredje valg i træk i Vejen, hvor borgmesteren siden sammenlægningen i 2007, Egon Fræhr (V) stopper. Morten Thorøe er ny V-spids og K-spids er Frank Schmidt-Hansen, der med 1.529 fik næstflest stemmer efter Fræhr og foran Thøgersen med 1.410. 

I Lyngby-Taarbæk er der nu udpeget S-spids - og det blev den samme som de tre foregående valg: Viceborgmester Simon Pihl Sørensen, der med 1.581 fik næstflest personlige stemmer ved KV17 - efter borgmester Sofia Osmani (K) med 7.147 - og før Sigurd Agersnap (SF) med 1.114, tidligere borgmester Søren P. Rasmussen (V) med 994 og Bodil Kornbek (S) med 836. Ny V-spids er Christine Dal.

Den 54-årige formand for byplanudvalget har været medlem af kommunalbestyrelsen siden 1990. I 31 år. Og mener - selv om han var tæt på at bukke under for det, han omtaler som en voldsomt forrået debattone - at der stadig er ting, han vil gøre noget ved.

Socialdemokratiet er i endnu en række kommuner gået i valgforbund, først i to kommuner, hvor partiet har borgmesterposten. I Horsens, hvor Peter Sørensen er borgmester, går S nu sammen med SF og EL, oplyser Østbirk Avis. Ved KV17 var S sammen med SF og R, og det betød 13, en og nul mandater til de tre. EL fik et mandat med hjælp fra ALT, der ikke kom ind.

I Randers, hvor Torben Hansen er borgmester, er der nu anmeldt valgforbund mellem S og SF, oplyser Randers Amtsavis. De to partier var også i alliance ved KV17, dengang også med ALT, der nu er valgt fra. Det valg gav 13, et og nul mandater til de tre.

I Rebild er der radikal borgmester - Leon Sebbelin - og også her er der nye alliancer på venstre fløj. S er gået sammen med Den Sociale Fællesliste, oplyser ligeher.nu. Sidst var S sammen med SF og ALT, hvilket kun gav pladser til S - nemlig fem. Den Sociale Fællesliste var dengang sammen med EL, og det betød henholdsvis fire og nul pladser. Fælleslisten har nu to pladser tilbage efter en del turbulens. 

I Kalundborg er der V-borgmester - Martin Damm - og her er der nu anmeldt valgforbund mellem fire partier - S, SF, EL og Demokratisk Fællesliste, oplyser sn.dk. Ved KV17 var de tre landsdækkende partier også sammen og fik otte, en og en plads ud af det. Demokratisk Fællesliste er i byrådet i dag repræsenteret af den tidligere DF'er Gert Larsen.