DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

En halv times gratis bycykel i Odense

Efter nytår bliver det billigere at leje bycykler i Odense. Efter de første 30 minutter er prisen 10 kr. pr. time. Prisnedsættelsen sker på baggrund af en evaluering af bycyklerne
20. DEC 2011 11.11

ODENSE: De første bycykler blev introduceret i efteråret 2010, og nu har Odense Kommune indsamlet de første erfaringer efter godt et år med bycykler i Odense. Sammenlignet med andre byer, udlejes bycyklerne mindre. Derimod er den gennemsnitlige udlejningsperiode på 75 minutter længere end på verdensplan, hvor den gennemsnitlige udlejningsperiode er på ca. 30 minutter.

- Vi sætter nu prisen ned, så det bliver mere attraktivt at benytte bycyklerne, uanset om man skal ud på en kort eller en længere tur. Vi har en stærk cykelkultur i Odense, og derfor er det også vigtigt, at vi kan tilbyde borgere og besøgende gode muligheder for at tage cyklen, siger Steen Møller (K), rådmand i By- og Kulturforvaltningen.

Samtidig arbejder kommunen og AFA JCDecaux på at gøre systemet endnu mere brugervenligt, så bl.a. personer med udenlandske mobilnummer mv. får lettere ved at leje en bycykel. Dette introduceres til foråret 2012.

I foråret 2011 fik Odense desuden pendlercykler, hvor brugerne har deres egen cykel og eget stativ og lejer cyklerne i f.eks. en uge eller en måned af gangen. Evalueringen viser, at pendlercyklerne har været en stor succes, og mange benytter sig af pendlercyklerne mellem stationen og arbejdspladsen.

By- og pendlercyklerne i Odense kan lejes hele året rundt i modsætning til bycyklerne i andre danske byer.

mou