dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

KV21:
EL-spids stopper: Foretrækker rotation som i Folketinget

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater fra Enhedslisten i Frederikssund og Faxe og så et valgforbund i Ishøj med tilnavnet BØF.
19. MAR 2021 10.05
TEMA: KV21

Enhedslisten har som bekendt en rotationsregel, der skal forhindre folkevalgte at gro fast, så de ikke giver plads til nye folk. Men den gælder i Folketinget og ikke i by- og regionsråd.

En af de afgående spidskandidater, Pelle Andersen-Harild, der ikke genopstiller i Frederikssund, mener netop, at Enhedslistens regel om otte år for valgte også burde gælde byrådsmedlemmer, oplyser sn.dk i forbindelse med, at han nu stopper efter denne periode.

Pædagog Rasmus Petersen blev valgt som ny spids. Han stillede ved KV17 op som nummer to.

Fra Faxe melder sn.dk også om et spids-skifte i EL, hvor det nuværende byrådsmedlem Nadia Bruun Thorø på den post erstattes af jobcentermedarbejder Thomas Spange Olsen. Thorø har ligsom sin partifælle i Frederikssund valgt at stoppe efter to perioder .

I Frederikssund var EL ved KV17 i valgforbund med SF og ALT, i Faxe med S og SF. I en kommune midt imellem er EL i en tredje konstellation:

I Ishøj er der nu ifølge Sydkysten anmeldt et valgforbund med tilnavnet BØF, da det består af R-EL-SF. De tre partier har sammen oprettet en Facebookside for at høre vælgernes ønsker til valgkampen. Ved KV17 gav alliancen to mandater til SF og et til EL - ingen til R.

(Foto af Pelle Andersen-Harild: Frederikssund Kommune)