dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Eks-MF melder sig på DFs regionale bane
Kim Christiansen og Pia Adelsteen mistede begge deres mandat i Folketinget efter DF-nedsmeltningen ved FV19.
Foto: Ernst van Norde, Ritzau Scanpix

KV21:
Eks-MF melder sig på DF's regionale bane

Følg de seneste manøvrer og udpegninger af spidser op til KV21. Kim Christiansen (DF) er ikke færdig med politik, og der er ny spids for SF i Faaborg-Midtfyn og NB i Holbæk.
10. FEB 2021 12.42
TEMA: KV21

I Mariagerfjord melder en prøvet Christiansborg-politiker sig nu på begge de lokale scener, oplyser Randers Amtsavis. I oktober blev Kim Christiansen (DF)  vraget som spids i Mariagerfjord, hvor medlemmerne foretrak at fortsætte med Jørgen Hammer Sørensen som spids til byrådsvalget. DF har her to ud af 29 pladser.

Kim Christiansen, der sad i Folketinget fra 2007-2019, erklærer over for avisen, at han udover byrådet også vil stille op til det nordjyske regionsråd. Her er der endnu ikke valgt spids. Her har DF fire ud af 41 pladser, deriblandt i øvrigt også Jørgen Hammer Sørensen, og Ib Madsen var spids ved KV17.

I Odense er der ikke uventet genvalg til borgmester Peter Rahbek Juel (S) som spids, oplyser Fyens Stiftstidende. Ved KV17 fik han og Socialdemokratiet en markant fremgang og øgede partiets pladser i byrådet fra ni til 13.

Han kom i byrådet efter KV05, har været ældre- og handicaprådmand, social- og arbejdsmarkedsrådmand og har siden januar 2017 - efter at Anker Boye trådte tilbage - siddet i borgmesterstolen.

Ved KV17 fik han 28.425 personlige stemmer - det fjerdehøjeste antal i hele landet. På de følgende pladser i top fem kom daværende V-spids Jane Jegind med 8.061, Søren Windell (K) med 3.726, Christoffer Lilleholt (V), der nu er blevet V-spids, med 2.539 og tidligere rådmand Brian Skov Nielsen (EL), der stoppede i byrådet i 2018, med 1.727.

I Faaborg-Midtfyn er der et nyt ansigt som spids hos SF, oplyser Fyens Stiftstidende. Lea Sztuk Haahr er valgt uden modkandidater. Hun er netop trådt ind i kommunalbestyrelsen, efter at SF’s mangeårige frontfigur, Torben Smith, har trukket sig. SF har her to ud af 25 pladser.

I Holbæk stillede Nye Borgerlige ikke op ved KV17, men det gør partiet nu. Thorsten Larsen-Seul, der er direktør i it-firmaet Imotion, er spids, oplyser sn.dk.