Eks-borgmesters farvel udløser konservativt dobbeltmandat
Foto: Knud Kristensen, Facebook

Eks-borgmesters farvel udløser konservativt dobbeltmandat

Tidligere K-gruppeformand er tilbage i Vesthimmerland Byråd, beholder nyvunden plads i Regionsråd Nordjylland
30. JAN 2018 10.12
TEMA: KV17

VESTHIMMERLAND: Den daværende gruppeformand for De Konservative i Vesthimmerland Byråd, Pia Buus Pinstrup, fik 2586 personlige stemmer ved KV17, men det var til Regionsråd Nordjylland og nok til et mandat. Til byrådsvalget rakte 145 stemmer derimod lige nøjagtig ikke til et mandat, men det genvinder hun nu, da tidligere borgmester Knud Kristensen (K) har besluttet at udtræde.

Dermed bliver Pia Buus Pinstrups byrådspause kun på to måneder, når Vesthimmerlands Byråd har godkendt hende som nyt medlem på  sit næste møde 1. marts. Hun blev valgt første gang ved KV09 og blev allerede midt i sin første valgperiode udpeget af sit parti som gruppeformand, men i De Konservatives tilbagegang fra ti til syv mandater var hendes det ene trods fremgang i det personlige stemmetal, og pladsen som gruppeformand indtages nu af Henrik Dalgaard.

Den afgående eks-borgmester Knud Kristensens fald fra 5.410 til 3.345 kom efter en periode med tilbagevendende strid om habilitet eller det modsatte i forhold til hans civile erhvervs som entreprenør. Undervejs forlod et byrådsmedlem De Konservative og blev først løsgænger og siden genvalgt ved KV17 for en lokalliste, og da der skulle dannes valgforbund op til KV17 endte De Konservative med som det eneste værende byrådsparti at stå alene udenfor.

I Knud Kristensens oversættelse lyder beskrivelsen af forløbet, at der var tilrettelagt 'et komplot' mod ham og han 'mener ikke, at der var fugls føde på de anklager', men at 'de øvrige medlemmer af økonomiudvalget bare ventede på chancen for at kunne sætte mig stolen for døren', siger den tidligere borgmester til TV2 Nord men konklusionen: 'De mennesker kan jeg ikke arbejde sammen med i fire år mere, som om intet var hændt'. Formelt er det dog helbredshensyn der er begrundelsen for hans ønske om udtræden.

Den nye borgmester Per Bach Laursen (V) afviser komplot-beskyldningen og mener i øvrigt 'ikke det er en værdig måde at forlade politik på', siger han til Nordjyske. Fra Socialdemokratiet lyder det at Knud Kristensen 'har taget det alt for personligt' og at det for S ikke har 'været nogen som helst tvivl om, at han var bragende inhabil'. Begge partier bekræfter dog overfor TV2 Nord, at de på forhånd var enige om at der skulle en ny borgmester til efter KV17.

 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev