Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

DSBFirst undgår konkurs

DSB og de svenske trafikmyndigheder har ingået en aftale, der skal sikre DSBFirst's overlevelse
28. JUN 2011 10.55

Det skandaleombruste DSBFirst undgår med nød og næppe konkurs. DSB og de svenske trafikmyndigheder, Öresundståg, er efter flere ugers intense forhandlinger blevet enige om en aftale, der skal sikre uændret betjening af Øresundstrafikken på begge sider sundet.

- Vi har undgået en truende konkurs, som ville have kastet såvel kunder som medarbejdere og leverandør ud i en uoverskuelig situation, siger Klaus Pedersen, der er konstitueret administrerende direktør i DSB og konstitueret bestyrelsesformand i DSBFirst.

Det står klart, at den svenske del af selskabet, DSB First Sverige AB, til december skal overdrage den svenske del af trafikken til et andet svensk selskab. DSB First Danmark A/S skal indtil videre stå for trafikken på den danske side af Øresund.

Aftalen indebærer også, at togenes rettighed skal forbedres ved at køreplanen strækkes syv minutter ekstra. Herudover vil der blive sat flere togsæt på togene fra Sverige til Danmark for at undgå overfyldte afgange.

Økonomisk betyder aftalen, at det månedelig tab på driften resten af året dækkes delvis af Öresundståg og dels gennem frigivelse af de garantier, der er stillet af DSB og First Group.

Tilgengæld frafalder DSBs krav mod Öresundståg, ligesom DSB anser et mellemværende med DSBFirst på op til 200 millioner kroner for tabt.

- Med den indgåede aftale forventer vi tillige, at der kan tilbageføres mellem 200 og 250 millioner kroner af de hensættelser til tab på 725 millioner kroner, som blev indarbejdet i årsregnskabet for 2010, siger Klaus Pedersen.

krn