
DRAGØR: Tilbage i 2018 blev Dragør Kommune optaget på Slots- og Kulturstyrelsens tentativliste, en forløber for at blive optaget på Unescos verdensarvsliste. Men den endelige vedtagelse afventer nu en borgerhøring.
En lokal arbejdsgruppe har arbejdet på at blive et såkaldt Unesco-site gennem flere år, men det fik byrådet til at tøve, da det viste sig, at det vil koste 650.000 kr. årligt at gå fra den nuværende praksis i bevaringsarbejdet til en ny praksis i Unesco-regi.
Dertil kommer 500.000 kr. til udarbejdelse af forslag til revision af lokalplanen. Og så skal der finansieres en site manager-funktion, som kommunen og Museum Amager skal stå for.
Fondsmidler på tale
- Jeg har den ære at være med i Verdensarvsrådet, hvor Kulturstyrelsen rådgiver os, og de har sagt, at vi behøver ikke gøre mere, end vi allerede gør i dag. Derfor er det noget beskæmmende, at vi pludselig skal afsætte flere millioner. Det er vi ikke indstillet på i Socialdemokratiet. Der vil vi hellere bruge de begrænsede midler, vi har, til pædagoger og sosuer, har formand for børne-, fritids- og kulturudvalget, Lisbeth Dam Larsen (S), ifølge Ugeavisen sagt på et byrådsmøde.
Mens K, V og DF også var forbeholdne over for flere udgifter, var Tværpolitisk Liste mindre skeptiske, fordi man med en plads på verdensarvslisten kan søge flere fondsmidler.
Senest har byrådet sat gang i en virtuel borgerinvolvering, hvor grundejerforeninger, boligforeninger og folkeoplysende foreninger i den gamle skipperby kan give deres mening til kende.
Byrådet satser på her i april at kunne træffe en afgørelse efter at være blevet klogere blandt andet på den økonomiske betydning for kommunen og den forventede stigning i antallet af turister.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.