Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Donation til Ishøj Teater på 37 mio. kr.
Ishøj Teater kan se frem til en modernisering efter en milliondonation.
Foto: Ishøj Kommune

Donation til Ishøj Teater på 37 mio. kr.

Donationen fra A.P. Møller Fonden skal gå til en modernisering af børneteatret.
13. APR 2021 6.03

ISHØJ: Børneteateret Ishøj Teater får nu muligheden for at modernisere og udvide teatret efter en donation på 37,1 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Med donationen sikres det, at der kan spilles børneteater af høj kvalitet.

Teatret har 25.000 gæster årligt og havde i 2019 133 forestillinger. Ishøj Teater har i 53 år haft forestillinger for børn fra vuggestuer, børnehaver og skoler i Ishøj. Bygningerne blev sidst renoveret i 1972, men siden har teateret udviklet sig, så bygningerne ikke har kunnet følge med. Derfor er donationen en glædelig mulighed for, at der kan foretages en større modernisering.

- Vi er yderst taknemmelige for den kæmpe støtte fra A.P. Møller Fonden. Det er ikke nogen hemmelighed, at vores rammer er temmelig nedslidte, og at vi er vokset ud af dem. Nu kan vi i mange år frem byde endnu flere børn velkommen i eventyrets magiske teaterverden. Jeg glæder mig til, at det kan ske i nogle fysiske rammer, som inviterer til gode oplevelser for børnene og et godt arbejdsmiljø for vores medarbejdere, fortsætter Allan Grynnerup, der er leder af Ishøj Teater.

Frem mod moderniseringen vil der blive indbudt til en arkitektkonkurrence for projektet. Ishøj Kommune bidrager med 6,5 mio. kr. til projektet ved siden af A.P. Møller Fondens donation. Fondens støtte til Ishøj Teater kommer i rækken af andre donationer til projekter for børn i Danmark.

mh