DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Det nære sundhedsvæsen i topmøde-fokus

Det nære sundhedsvæsen i topmøde-fokus

KOMMUNALPOLITISK TOPMØDE Regionerne har spillet ud - og KL's udspil om fremtidens sundhedsvæsen kommer i Aalborg for alvor på den kommunalpolitiske dagsorden
15. MAR 2012 7.00

Af Knud Abildtrup, [email protected]

AALBORG: Dagen før årets afgørende stormøde i KL-regi, Kommunalpolitisk Topmøde i Aalborg, kom Danske Regioner på banen med sin vision - Det hele sundhedsvæsen - og dermed er debatten påbegyndt. For netop i Aalborg kommer KL med sit bebudede udspil angående det nære sundhedsvæsen.

Danske Regioners formand, Bent Hansen (S), udtaler - med et hip til kommunerne - til Altinget, at 'udviklingen af det nære sundhedsvæsen ikke skal være en lille udgave af det regionale sundhedsvæsen, der består af sygehusene, speciallægerne og de alment praktiserende læger.' og 'Vi kan ikke spilde skatteborgernes penge på at have eller endda udvikle to parallelle sundhedsvæsener.'

Praktiserende læger bliver hjørnesten
Så er debatten i gang. For regionerne ønsker samarbejde med kommunerne på sundhedsområdet, men også indflydelse. Og som Bent Hansen udtaler sammesteds, skal kommunerne efter hans opfattelse ikke 'styre de praktiserende læger' - men begge organisationer - Danske Regioner og KL - har slået fast, at de praktiserende læger bliver en hjørnesten i det nære sundhedsvæsen. Men regionsformandens opfattelse af, at de praktiserende læger ikke skal 'reduceres til kommunale sagsbehandlere' skal nok få modspil i Aalborg.

Emnet skal debatteres under delegeretmødet torsdag og også under afslutningsdebatten fredag - mellem økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), forhenværende finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og KL-formand Jan Trøjborg (S).

Tre andre væsentlige temaer på konferencen bliver: Lokal omstilling til vækst og globalisering, Samarbejde om en stærk lokal natur- og miljøindsats og Arbejdsmarkedsreformer for at sikre velfærden.

1437 deltagere fra kommunerne, Christiansborg og en lang række organisationer og medier deltager.