Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Det kan KL ikke være bekendt

KOMMENTAR Hvad ligner KL's manglende kommunikative ageren? Hvor er deres fælleskommunale ansvar?, skriver byrådspolitiker Trine Nebel Schou (R)
23. JUN 2011 14.10

Af Trine Nebel Schou (R)

Hvor mange borgere har hørt om Kommuneaftalen for 2012? Hvor mange borgere har hørt om Dansk Folkepartis 98 toldere? Hvilke medier har dykket ned i substansen af det første, og hvor mange medier har ikke dyrket det sidste?

Jeg er dybt skuffet og momentvis rasende på KL. Hvad ligner deres manglende kommunikative ageren? Hvor er deres fælleskommunale ansvar? Er de klar over det svigt i forhold til kommunalpolitikere landet over, de har gjort sig ansvarlige for? Det er utilstedeligt af KL, og udtryk for en ansvarsforflygtigelse de simpelthen IKKE kan være bekendt.

KL har givetvis været meget bevidste om, at det nemt kunne blive en rigtig tabersag, hvis organisationen gjorde et stort nummer ud af årets økonomiforhandlinger. De ville alligevel ikke være i stand til at trække en kanin op af hatten, som ville få publikum ude i kommunerne til at klappe i deres hænder. De vidste, pengekassen var tom. Sådan skriver Avisen Kommunen den 21. juni 2011 - her - men jeg mener ikke, det er nogen undskyldning overhovedet.

Det er korrekt, at der ikke er noget at råbe hurra for i den nye kommuneaftale 2012. Men man kan så meget andet. KL kunne fx beslutte at komme længere frem i 'badebuksen', og agere proaktivt på det stormløb, der indiskutabelt vil komme mod landets kommunalpolitikere, når borgerne om ca. 1½ år mærker effekten af nulvæksten i aftalen

Bag de tykke mure
Hvis KL havde mandsmod og brede skuldre nok, ville de stille sig forrest og kommunikere i de landsdækkende medier, at aftalen er en økonomisk kindhest til kommunerne, og at der venter de lokale politikere endog MEGET store prioriteringsopgaver fremover.

Nulvæksten kommer til at ramme borgerne på deres oplevelse af velfærd - de ved det bare ikke endnu. Det passer derfor ikke, når Claus Hjort siger, at vi får mere velfærd for de samme penge. Vi får EN ANDEN velfærd for de samme penge, og det burde KL kommunikere på vegne af kommunerne. Pressen har ikke gravet i det, og KL har desværre heller ikke animeret debat.

Hvis KL stillede sig i forreste række, og undlod at gemme sig bag de tykke mure mure og de fine glasvinduer i domicilet, så havde vi i fællesskab - KL og kommunerne - en mulighed for at kommunikativt at forberede befolkningen på, hvad der venter forude. Endnu engang er ansvaret for at forklare aftaler mellem Finansministeriet og KL, overladt til de enkelte kommunale politikere.


Af byrådsmedlem i Lyngby-Taarbæk samt FT-kandidat Trine Nebel Schou (R)

 

--