Der efteruddannes og opgraderes på flere niveauer i sygeplejen
Foto: Claus Fisker, Ritzau Scanpix

Der efteruddannes og opgraderes på flere niveauer i sygeplejen

800 syddanske sygeplejersker får lynkurser i at arbejde på intensivafdelinger, og hundredevis af lægestuderende kommer på ventilatør-kursus.

SYDDANMARK / MIDTJYLLAND / HOVEDSTADEN: Region Syddanmark er over de næste tre uger i gang med at uddanne og opgradere op til 800 sygeplejersker til at kunne arbejde på en intensivafdeling, siger koncerndirektør Kurt Espersen til TV2 Fyn.

Den uddannelse tager normalt to år, men med omskolingen får sygeplejerskerne en uges ekstra teoretisk og praktisk viden og dermed titlen assisterende intensivsygeplejerske.

De rigtige uddannede intensivsygeplejersker vil være supervisorer for de assisterende, så sygehusene kan bemande alle intensivpladser, hvis antallet af indlagte på intensivafdelingerne stiger under coronavirusudbruddet. 

Tilbud om hjælp med kurser
I Region Hovedstaden kommer 240 lægestuderende ifølge TV2 Østjylland på et såkaldt akut ventilatør-kursus, hvor de lærer at håndtere patienter i respiratorer. Og i Odense forventer man at uddanne 133 ventilatører. 

I Region Midtjylland er der foreløbig kun planlagt kurser for 54 personer, oplyser koncerndirektør i Region Midtjylland Ole Thomsen.

- Det er jo slet ikke nok og ikke i det omfang vi ser andre steder i landet, siger Katrine Bønnerup, der er formand for Foreningen af Danske Lægestuderende  i Aarhus, der har tilbudt regionen og Aarhus Universitetshospital at hjælpe med at stable ekstra kurser på benene.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev