Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

De store elever har mistet dansktimer

Flere ugers danskundervisning er forsvundet for eleverne i 4. til 9. klasse siden 2003, mens de yngste har fået flere timer
KORT NYT14. SEP 2011 6.22

I al stilhed har eleverne, mens de går på mellemtrinet, mistet 36 dansktimer siden 2003. Det er også gået ubemærket hen, at eleverne fra 7. til 9. klasse har sagt farvel til 27 dansktimer under tiden i udskolingen. Til gengæld har politikere og medier haft travlt med at udbasunere, at dansk og læsning bliver styrket massivt i indskolingen. Det skriver fagbladet Folkeskolen.

Venstre har lagt op til, at eleverne fra 0. til 3. klasse skal have hele seks timers undervisning om dagen. Både Socialdemokraterne og regeringen ønsker en ekstra indsats, så eleverne kan læse tidligere.

Men nu advarer to eksperter mod, at politikerne i årevis har haft for snævert fokus på indskolingen. I dag får en elev i løbet af 1. til 3. klasse 82 timer mere end i 2003. For mellemtrinet og udskolingen er der derimod mindre tid til at lære at læse, argumentere og skrive. Det viser indberetninger fra landets skoler til Undervisningsministeriet, som Folkeskolen har analyseret.

lcl