De Konservative ud af blåt valgforbund i Furesø

KV21-nyt fra Slagelse, Furesø og Fredericia, hvor endnu en kandidat har fået nej til opstilling.
2. JUN 2021 12.00

TEMA: KV21

I Slagelse røg De Konservative ud af byrådet ved KV13 og lykkedes heller ikke med at komme ind igen ved KV17. Nu skifter partiet spids. Det bliver ifølge VDonline.dk marketingsmanager Jane Dahl. 

Hun er ny på den konservative kandidatliste og erstatter på den plads Niels Jørgensen, som senest repræsenterede partiet.  

I Fredericia er der uro i den konservative partiforening, hvor nummer tre på listen, Søren Stampe, i første omgang blev smidt af holdet af et flertal i bestyrelsen. I anden omgang meldte næstformanden, Toke Kieler, sig ud, fordi han ikke ville være med til det.

Senest har også Kirstine Holst fået at vide, at det konservative hold står stærkere uden hende. Og hun vil nu ifølge Fredericia Dagblad forsøge sig som løsgænger. Tommy Rachlitz Nielsen er ny spids, og K er ikke i byrådet i denne periode.

I Furesø, hvor Lars Carstensen fortsat er K-spids, er De Konservative gået i valgforbund med De Radikale, skriver sn.dk. De to partier har henholdsvis tre og én ud af de 21 pladser og er begge med i konstitueringen bag borgmester Ole Bondo (S).

Ved KV17 var K med i en borgerlig alliance med LA, DF og V, der fortsætter sammen uden K. De Radikale var sammen med S, SF og Lokallisten.