
Lægemiddelstyrelsen har fået den første indberetning om et muligt tilfælde af en sjælden, men alvorlig type af bivirkninger i forbindelse med Johnson & Johnson-vaccinen. Det oplyser styrelsen til DR. Personen, der er blevet ramt, har oplevet en kombination af blodpropper, blødninger og et lavt antal blodplader - også kendt som vitt-syndromet. Den ramte person har fået vaccinen i den danske tilvalgsordning, men hvilken tilstand personen er i, og hvornår vedkommende er blevet vaccineret, fremgår ikke af DR-artiklen.
Efter en hastebehandling af indberetningen og den foreliggende dokumentation er det Lægemiddelstyrelsens vurdering, at der sandsynligvis er tale om et tilfælde af vitt. Det siger Line Michan, enhedschef for lægemiddelovervågning i Lægemiddelstyrelsen, i en skriftlig kommentar til DR. Det er det første konstaterede vitt-tilfælde i Danmark efter vaccination med Johnson & Johnson-vaccinen.
Der er hidtil registreret tre vitt-tilfælde efter vaccination med AstraZenecas vaccine. To af personerne overlevede ikke. Beslutningen om at tage vaccinerne fra Johnson & Johnson og AstraZeneca i brug i Danmark i en tilvalgsordning blev taget af et flertal i Folketinget. Ifølge de seneste tal fra Statens Serum Institut, SSI, er 46.282 personer i Danmark færdigvaccineret med vaccinen fra Johnson & Johnson, og 1.254 personer er færdigvaccineret med AstraZeneca, der kræver to stik.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.