Styrelse: Muligt tilfælde af sjælden blodprop efter Johnson-vaccine

KORT NYT14. JUL 2021 7.08

TEMA: Corona

Lægemiddelstyrelsen har fået den første indberetning om et muligt tilfælde af en sjælden, men alvorlig type af bivirkninger i forbindelse med Johnson & Johnson-vaccinen. Det oplyser styrelsen til DR. Personen, der er blevet ramt, har oplevet en kombination af blodpropper, blødninger og et lavt antal blodplader - også kendt som vitt-syndromet. Den ramte person har fået vaccinen i den danske tilvalgsordning, men hvilken tilstand personen er i, og hvornår vedkommende er blevet vaccineret, fremgår ikke af DR-artiklen.

Efter en hastebehandling af indberetningen og den foreliggende dokumentation er det Lægemiddelstyrelsens vurdering, at der sandsynligvis er tale om et tilfælde af vitt. Det siger Line Michan, enhedschef for lægemiddelovervågning i Lægemiddelstyrelsen, i en skriftlig kommentar til DR. Det er det første konstaterede vitt-tilfælde i Danmark efter vaccination med Johnson & Johnson-vaccinen.

Der er hidtil registreret tre vitt-tilfælde efter vaccination med AstraZenecas vaccine. To af personerne overlevede ikke. Beslutningen om at tage vaccinerne fra Johnson & Johnson og AstraZeneca i brug i Danmark i en tilvalgsordning blev taget af et flertal i Folketinget. Ifølge de seneste tal fra Statens Serum Institut, SSI, er 46.282 personer i Danmark færdigvaccineret med vaccinen fra Johnson & Johnson, og 1.254 personer er færdigvaccineret med AstraZeneca, der kræver to stik.

Ritzau