Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Danmarks ældste lokalpolitiker jubilerer

Kaj Weng Rasmussen (V), Stevns, fejrer guldbryllup med lokalpolitik efter 50 år som kommunalpolitiker
14. MAR 2012 13.09

STEVNS: Mandag den 2. april fejres der guldbryllup på Stevns. Kaj Weng Rasmussen (V) har i 50 år gået hånd i hånd med lokalpolitik og er som 82-årig Danmarks ældste kommunalpolitiker - og den politiker i Danmark, der har været valgt i længst tid, lyder det fra den sjællandske kommune.

- Det er dybt imponerende, at Kaj har kunnet bevare gejsten og motivationen til at gøre en forskel i politik i så mange år. Kaj har altid sat sig grundigt ind i tingene, så han ved, hvad han taler om, og det har en trofast vælgerskare belønnet ved valg efter valg', fortæller borgmester Poul Arne Nielsen (V).

Kaj Weng Rasmussens politiske karriere begyndte i 1950, da han meldte sig ind i VU. Som 24-årig stillede han i 1954 op til Ølsemagle Sogneråd, men det var ikke før ved den første kommunesammenlægning i 1962, at han blev valgt - som det yngste medlem i byrådet.

Igennem de sidste 50 år har Kaj Weng Rasmussen været med, da sogneråd blev til kommuner, og han har været med til at styre Stevns igennem to kommunalreformer. Han har desuden været medlem af Økonomiudvalget gennem 32 år, været socialudvalgsformand i 25 år, siddet 25 år i Storstrøms Amt og 4 år i Regionsrådet.

Den utrolige politiske karriere er da også blevet belønnet, da Kaj Weng Rasmussen den 28. januar 2005 blev Ridder af Dannebrog.

- Kaj Weng Rasmussen begyndte som den yngste og er efter 50 år i lokalpolitik nu den ældste. Sådan et guldbryllup skal selvfølgelig fejres med manér, slutter Poul Arne Nielsen med et håb om, at mange kigger forbi Rådssalen på rådhuset i Store Heddinge, mandag den 2. april kl. 14.00-15.30 for at give Kaj Weng Rasmussen et velfortjent, trefoldigt 'Hip Hip Hurra'.

ka