Corona-skeptikere forpurrede grundlovstaler på Himmelbjerget

KORT NYT6. JUN 2021 12.31

SILKEBORG / SKANDERBORG: Et traditionsrigt konservativt arrangement på Himmelbjerget blev lørdag forpurret af en gruppe på omkring 150 mennesker, der i stedet ytrede deres utilfredshed med coronarestriktionerne, oplyser TV2 Østjylland.

De fremmødte havde booket området fra 10-16, mens det Konservative Folkeparti havde booket pladsen fra 12-16. De fremmødte havde ifølge den konservative lokalformand i Silkeborg Jørn Ravn tilknytning til Frihedsbevægelsens Fællesråd og Forfatningspartiet:

- Vores talere blev råbt og buhet af af det andet arrangement. Undervejs blev de overdøvet af kampråb såsom: ”Frihed for Danmark – vi har fået nok”, siger Ravn til tv-stationen.

En af talerne, byrådsmedlem i Skanderborg Thomas Cordtz (K), beskriver på sin Facebook-side, hvordan han blev kaldt både fascist og kapitalistsvin og skriver, at mødet "blev udfordret af en større gruppe fantaster, antidemokrater, konspirationstilhængere, corona- og vaccinefornægtere og guderne må vide hvad. Trods buhråb, larm, støj, opfordringer om at spærre statsministeren og andre politikere inde og en til tider ubehagelig stemning gennemførte alle taler dog, og fik budskabet om grundloven, frihedsrettigheder og demokrati ud".

ka