Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Lærer Anette da Cruz underviste fra prædikestolen i Veksø Kirke, da CNN var på besøg.
Foto: Egedal Kommune

Undervisning i kirken:
CNN rapporterer om dansk skoleåbning

Der er international bevågenhed om, hvordan danske skoler genåbner. CNN har været på besøg i Egedal og Rødovre.

Danmark er et af de første lande, som har hentet børnene tilbage i skole efter coronanedlukning, og derfor har flere internationale medier interesseret sig for, hvordan vi har gjort.

Onsdag var den amerikanske tv-station CNN i Egedal Kommune for at lave en reportage om, hvordan en skole har fået lov at bruge Veksø Kirke som midlertidigt klasselokale, og hvordan en 5. klasse løste matematikopgaver på kirkegården.

- Vi vil gerne vise, at man i et lokalsamfund rykker sammen og finder løsninger i en svær tid. I USA, England og Tyskland har de svært ved at finde ud af, hvordan de skal genåbne skolerne, så denne historie fra Veksø er en ny tanke, som vi gerne vil vise seerne,' fortæller tv-producer Susanne Gargiulo, der er bosat i Dragør og arbejder som freelancer for CNN, til Lokalavisen Egedal.

Optagelserne er blevet til et indslag, hvor man også besøger Hendriksholm Skole i Rødovre.

Håndsprit og tillid

CNN hæfter sig blandt andet ved, at meget undervisning foregår udendørs, og at der ikke bliver brugt ansigtsmasser i Danmark, men til gengæld masser af håndvask og håndsprit.

Desuden er tillid til, at eleverne følger reglerne, en vigtig del af den danske genåbning, fortæller afdelingsleder på Hendriksholm skole Jimmy Skov Glasdam Adetunji i indslaget. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theill (S) interviewes også og lægger vægt på tæt dialog mellem lærere og forældre.

CNN dækkede det også midt i april, da Danmark satte den første del af den danske genåbning i værk. Blandt andet med artiklen 'Denmark's return to school gives glimpse of what classrooms will look like post-lockdown' og et interview med finansminister Nicolai Wammen (S).

God dag på kontoret

På Egedal rådhus glæder borgmester Karsten Søndergaard (V) sig over interessen fra CNN.

- Når de løsninger vi finder i fællesskab, går verden rundt, så er det en god dag på kontoret. Der har ikke været meget at glæde sig over under den her coronatid, men sådan en historie her viser jo, at vi har gjort noget rigtigt. Og kan andre finde inspiration her i Egedal, så er det virkelig godt, siger han i en udtalelse. 

Se indslaget fra CNN her.