Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Bytter og dyrker hinandens ledertalenter

Allerød, Egedal, Fredensborg, Hillerød, Hørsholm og Lyngby-Taarbæk kommuner er gået sammen for at udvikle næste generation af ledere
8. DEC 2011 9.54

De seks nordsjællandske kommuner har indgået aftale om at udbyde et fælles talentprogram til kommunernes ledertalenter i 2012.

- Vi står over for et generationsskifte, hvor 1/3 af vores ledere går på pension inden for de næste 5-10 år, så det er uhyre vigtigt at have deres afløsere klar. Det er en udfordring, vi deler med andre kommuner, og i stedet for altid at konkurrere om at finde fremti-dens ledere, har vi valgt at gå sammen. På den måde kan vi udnytte kommunernes forskellige styrker og tilbyde et mere varieret og kvalificeret uddannelsesprogram for ledertalenterne, siger personalechef Tina Bjerregaard fra Fredensborg.

Partnerskabet giver mulighed for at dyrke hinandens talenter f.eks. gennem tværkommunale praktikophold og interne jobmuligheder kommunerne imellem.

Det er de enkelte kommuner, der spotter deres egne talenter til programmet, og det kan f.eks. være skolelæreren på 45 år, der viser et overskud i dagligdagen, tager et ekstra ansvar og i det hele taget er en person der går foran og skaber resultater både i relation til eleverne, og når udviklingen af skolen drøftes.

Kommunerne skal nu udvælge leverandører. De første talenter forventes at komme i gang til foråret 2012.

ka