DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Bytter dagpenge med rotationsydelse

Ringkøbing-Skjern opkvalificerer erfarne pædagogmedhjælpere i rotationsmodel - og den enkelte institution får overskud efter statsrefusion
30. NOV 2011 10.44

RINGKØBING-SKJERN: Ringkøbing-Skjern Kommune sender til næste år minimum 14 erfarne pædagogmedhjælpere på skole, hvor de skal uddannes til pædagogiske assistenter.

I kraft af rotation fyldes deres pladser i de respektive institutioner ud af arbejdsparate ledige imens. Selve uddannelsen varer på ordinære vilkår 2½ år. Men da pædagogmedhjælperne er særdeles erfarne, får de merit, og de kan derfor afslutte forløbet efter kun 54 uger, oplyser kommunen.

I den periode pædagogmedhjælperne er på uddannelse, kommer der en ledig ind i pædagogmedhjælperens stilling. Den ledige bliver ansat som jobrotationsmedarbejder. De ansættes på ordinær løn.

Refusion
Institutionen får i rotationsperioden 'rotationsydelse', som er en statsrefusion. Samtidig bruger de ledige i jobrotationsperioden ikke af deres dagpengeret, som de ellers gør under normale aktiveringsformer. Det har stor betydning for de ledige, der står til at falde for dagpengeretten.

- Det er måske et slidt udtryk, men vi er i en rigtig win-win situation. Den enkelte institution har grundet statsrefusionen overskud ved projektet. Samtidig får institutionerne et fagligt løft, når pædagogmedhjælperen efter end uddannelse kommer tilbage som pædagogisk assistent. De ledige kommer ud i et meningsfyldt arbejde på ordinær løn og uden at bruge af deres dagpengeret, siger fællestiliidsrepræsentant Pia Vestergaard.

Fagforbundet FOA har lavet beregninger, der viser, at kommunen ved at sende 14 pædagogmedhjælpere af sted samlet set har et overskud på lige godt 800.000 kr.

ka