DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Byskilte på tysk vil skabe splid, advarer borgmester

KORT NYT30. JAN 2020 8.50

2020-udgaven af Europarådets rapport om mindretals forhold gentager kritikken af, at der endnu ikke er opstillet byskilte på tysk ved de fire sønderjyske kommuner, hvor medlemmer af det tyske mindretal bor, skriver TV Syd.

Debatten om dobbelt-sprogede byskilte i Sønderjylland dukker med jævne mellemrum op - og fremkalder hver gang en heftig debat. I foråret 2015 lod Haderslevs Venstre-borgmester H.P. Geil et dobbeltsproget skilt sætte op. Ud over en ophedet debat blev skiltet udsat for hærværk og kom aldrig op igen.

Her fem år senere frygter Aabenraas borgmester Thomas Andreasen, (V), fortsat, at to-sprogede skilte i Aabenraa, Sønderborg, Haderslev og Tønder vil skabe større splid end gavn og glæde: - Jeg har intet imod de konkrete skilte - men jeg ikke vil sætte de gode relationer i grænselandet over styr på grund af symbolpolitik. Når rapporten igen retter søgelyset skiltene som et problem, afspejler det jo, at vi ikke har alvorlige problemer sammenlignet med mindretals-sitiuationen i Catalonien, siger Thomas Andresen til TV Syd.

MG