Byrådsveteran stopper nu efter 48 år
Siden 1974 har Henrik Zimino (S) siddet i byrådet i Tårnby - denne periode bliver den sidste.
Foto: Mikkel Østergaard, Ritzau Scanpix

Byrådsveteran stopper nu efter 48 år

Tidligere Tårnby-borgmester Henrik Zimino (S) vil ikke mere. Også socialdemokratiske KV21-nyheder fra Billund og Struer, hvor den nuværende borgmester nu stiller op som nummer 18.
26. MAJ 2021 15.20

TEMA: KV21

I den absolut tunge ende af byrådspolitikere med lange politiske karrierer finder man blandt dem med ubrudt byrådskarriere siden 1974 Henrik Zimino (S) fra Tårnby.

Han havde borgmesterposten fra 1994-2017 - i 24 år. Zimino, der ved KV17 fik næstflest personlige stemmer på S-listen - 498 - har nu oplyst, at han stopper til nytår, fremgår det af lokalmediet 2770 Tårnby.

Nuværende borgmester i Struer Niels Viggo Lynghøj (S) bliver forhenværende borgmester til nytår, og han har nu ifølge Folkebladet Lemvig besluttet sig for at stille op igen som menig politiker - allersidst som nummer 18 på listen.

Ifølge avisen forsikrer han, at han er klar til at overlade taktstokken til partifællen John Christoffersen, der er den nye S-spids.

I Billund er der en tidligere DF-politiker at finde på den socialdemokratiske liste, oplyser JydskeVestkysten.

Mikkel Jakobsen sad i byrådet for DF i et halvt års tid i 2019 under en sygemelding. Nu siger han, at han altid har været socialdemokrat og oplever, at de to partier er meget ens på mange punkter. Dog synes han, at DF's udlændingepolitik er blevet for grov, hans hovedårsag til at vende tilbage.