DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Byråd opgiver at få placeret ansvar for Fredericia Teaters konkurs
Byrådet håber, at teatret kan genopstå i en ny konstruktion.
Foto: Pressefoto

Byråd opgiver at få placeret ansvar for Fredericia Teaters konkurs

Politikerne er stærkt utilfredse med at have fået mangelfulde informationer fra teatret, men accepterer, at konkursboet opgiver at rejse erstatningskrav.
23. JUN 2020 11.20

FREDERICIA: Det var et frustreret byråd i Fredericia, som mandag på et lukket møde diskuterede konkurssagen om Fredericia Teater, som ellers i en årrække har sat byen på landkortet med stort opsatte musicals.

Efter konkursbegæringen i marts, som ifølge meldingerne dengang skyldtes aflysninger på grund af corona, er der kommet en række oplysninger frem om teatrets økonomi, som har overrasket politikerne.

Blandt andet har kurator sendt et erstatningskrav på otte mio. kr. til teaterchef Søren Møller for at have overskredet markedsføringbudgettet på 'Tarzan the Musical' med dette beløb - et krav, som teaterchefen har afvist. Samtidig er bestyrelsen for teatret blevet kritiseret for at have haft for lidt snor i økonomien.

'Stærkt utilfredsstillende'

Efter en redegørelse fra kuratoren, advokatfirmaet Bech-Bruun, accepterer byrådet imidlertid nu, at konkursboet har opgivet at rejse erstatningskrav mod den tidligere teaterchef og bestyrelsen, fordi procesrisikoen er for stor. Det fremgår af en udtalelse fra byrådet.

Byrådet understreger, at kommunen gennem en lang årrække og senest med flere hjælpepakker har forsøgt at hjælpe Fredericia Teater gennem en svær tid, og at hjælpen er ydet på baggrund af de informationer, man har fået fra teatret.

Ifølge udtalelsen tager byrådet 'til efterretning, at informationer fra Fredericia Teater til Fredericia Kommune i afgørende sammenhænge har været mangelfulde og ikke-retvisende. Byrådet finder dette stærkt utilfredsstillende'.

Håber på genrejsning

Til gengæld er kommunen opsat på at genrejse Fredericia som teater- og musicalby, fastslår byrådet. Det er ikke umuligt, eftersom kommunen både ejer teatrets bygning og her i foråret har valgt at sikre inventaret via et samlet køb.

'Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at et fremtidigt teater må og skal rejses i en ny og bæredygtig driftskonstruktion. Byrådet vil frem mod budgetforhandlingerne for 2021 iværksætte en proces, som skal medvirke til at tilvejebringe et robust grundlag for drøftelser omkring fremtiden for Fredericia Teater version 2.0,' skriver byrådet.