Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Byråd kalder til demonstration mod ekstremisme

Enigt byråd i Aarhus bag opfordring til at slutte op om moddemonstration mod højreekstrem demonstration
KORT NYT23. FEB 2012 10.49

AARHUS: Med opbakning fra samtlige partier tager byrådet i Aarhus initiativ til en fejring af tolerance som kontrast til den ekstremistiske demonstration, Danish Defence League har planlagt i byen.

I en fællesudtalelse fra Aarhus Byråd hedder det:

'Aarhus vil ikke identificeres med ekstremistisk grupper - uanset deres ideologiske afsæt. Ekstremisme repræsenterer alt det, vi som en tolerant by ønsker at tage afstand fra. Derfor vil Aarhus ikke se passivt til, når vores by misbruges som en platform for den form for synspunkter.'

På vegne af Aarhus Byråd vil borgmester Jacob Bundsgaard (S) rette skriftlig henvendelse til foreninger, organisationer og erhvervsliv med videre og invitere dem til at bakke op om dagen. Byrådet opfordrer samtidig til, at ikke kun byens borgere, men også enkeltpersoner og grupper uden for Aarhus møder op og deltager, da fejringen ikke blot skal ses som en lokal markering.

Markeringen af tolerance finder sted med musik, taler og underholdning onsdag d. 21. marts kl. 16.00 på Bispetorv i hjertet af Aarhus.

Byrådet maner samtidig til besindighed og appellerer til alle om ikke at lade sig provokere, så voldelige sammenstød kan undgås, når ekstremistiske grupper besøger byen.

mou