dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Bundsgaard igen på kant med reglerne i reklamevideo

Selvom videoerne skal promovere Aarhus, er de på kant med reglerne for, hvad en borgmester kan medvirke i, mener ekspert.

AARHUS: Med en sløv tåhyler fra borgmester Jacob Bundsgaard (S) indledes en reklamevideo for Danske Bank på Aarhus Stadion. Borgmesteren deltager i en række videoer med bankens logo i toppen.

Og selvom de skal promovere byen, så er det ifølge ekspert i forvaltningsret Frederik Waage ved Juridisk Institut på Syddansk Universitet i strid med kommunalfuldmagtsreglerne. Det skriver Århus Stiftstidende.

- Jeg har svært ved at se det her som andet end en reklame for Danske Bank. Og jeg mener, det er nærliggende, at Ankestyrelsen vil behandle denne sag. Borgmesteren har bevæget sig ud på dybt vand igen, siger han til avisen.

Og med "igen" henviser han til, at Bundsgaard også i 2018 bevægede sig på kanten af kommunalfuldmagtsreglerne. Her medvirkede han i en reklamevideo for en lokal frisør, hvor han fik klippet og sat sit hår. Dengang vurderede Ankestyrelsen bl.a., at "Aarhus Kommune har ydet indirekte støtte til frisørsalonen i strid med kommunalfuldmagtsreglerne".

Dengang ville han "tage beslutningen til efterretning". Men nu er han altså på banen igen.

Talkshows for by-promovering

Tåhyleren kan bl.a. findes på LinkedIn. I en anden video anmelder borgmesteren byens bedste kartoffelpizzaer.

Banken har lavet ni videoer om Aarhus med emnerne ”Det hellige tæppe”, Nyt stadion, Kongelunden, Midtbyen, Musik, Kultur, De unge, Iværksætteri og fredagspizza. Siden 2015 har banken besøgt 25 kommuner under navnet Danske Byliv Talkshow. De skal være med til at sikre gode byer i fremtiden.

"I Danske Bank mener vi at sunde fællesskaber i vores byer er med til at sikre vores mentale sundhed, men også sikre et bæredygtigt samfund – både klimamæssigt og økonomisk. Derfor bakker vi op om bylivet i de danske byer via Danske Byliv," skriver banken på sin hjemmeside.

Kan Borgmester Jacob Bundsgaard fra Aarhus sparke straffe??? Hvad er det vigtigste for Aarhus' byliv lige nu? Og hvilke...

Posted by Danske Bank on Tuesday, December 15, 2020