Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
In it Together, lød Aarhus Festuges slogan for i år. Desværre blev det en pandemi og ikke en fest, byen lige nu deles om.
Foto: Aarhus Festuge

Bundsgaard aflyser Festugen

Aarhus Festuge aflyser alle arrangementer, oplyser  kommunen torsdag middag.
13. AUG 2020 12.07
TEMA: Corona

AARHUS: Borgmester Jacob Bundsgaard (S) har nu efter dialog med de statslige myndigheder og Sundhedsministeriet fået en klar anbefaling om at aflyse Aarhus Festuges arrangementer, oplyser Aarhus Kommune torsdag middag.

-  Det er den melding, vi har ventet på. Vi har fået en klar anbefaling om at foretage en aflysning, og det vil vi naturligvis efterkomme, siger han.

- Det er den rigtige beslutning i den nuværende situation, hvor epidemien fortsat hersker i byen. 

Presset steg

Presset for at aflyse festugen er steget det seneste døgns tid, senest oplyste kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) i formiddag, at han ville stemme for en aflysning.

- Det vigtigste er borgernes sikkerhed. Vi skal have styr på coronaudviklingen i Aarhus og hele det danske samfund. Hvis der er den mindste tvivl, om det er sundhedsmæssigt forsvarligt at gennemføre, så skal vi aflyse, sagde han.

Også Venstres politiske ordfører Hans Skou,og SF's  rådmand Thomas Medom pressede på for en aflysning.

- I Aarhus er gymnasielever ikke i skole, og virksomheder sender medarbejdere hjem. Derfor mener jeg, at vi bliver nødt til at aflyse Aarhus Festuge, sagde Hans Skou.

Jacob Bundsgaard, som er formand for festugens bestyrelse, meddelte onsdag eftermiddag, at beslutningen ville blive truffet ved et ekstraordinært bestyrelsesmøde på mandag, når man kendte myndighedernes anbefalinger og genåbningens fase 4. Men det skete altså allerede i dag.

Onsdag viste tallene fra Statens Serum Institut, at der de seneste syv dage er der konstateret 364 tilfælde af covid-19 i Aarhus.