DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Bryllupsfest sender bestyrelsesformand og kommunal observatør ud

Privat arrangement blev holdt i modstrid med lokaleregler.

GLADSAXE: En bryllupsfest har kostet posterne for både bestyrelsesformanden og en kommunal observatør i bestyrelsen for spillestedet Richter, der i modstrid med sin aftale med Gladsaxe Kommune havde udlånt et lokale til begivenheden, skriver TV2 Lorry.

En ungerepræsentant i bestyrelsen for den selvejende institution protesterede, først til bestyrelsen, forgæves, og siden til byrådet, hvor han fik opbakning.

Brudgommen er søn af bestyrelsesformandens kæreste, og det var bestyrelsesformanden, der uden om reglerne bookede lokalet. Ifølge aftalen med kommunen er det ellers udtrykkeligt ikke muligt at leje "hverken som privatperson eller for virksomheder".

Den unge anerkendt

I byrådet blev sagen sendt tilbage den selvejende institutions bestyrelse i form af et krav om en redegørelse, og på et ekstraordinært bestyrelsesmøde blev bestyrelsesformanden presset til at gå. På et efterfølgende møde i byrådets kultur-, fritids- og idrætsudvalg trak også udvalgsformand Katrine Skov (S) sig fra posten som observatør i spillestedets bestyrelse.

Hendes brøde var, at hun i sin egenskab af giftefoged foretog vielsen i lokalet, som hun ifølge sig selv burde have vidst ikke måtte udlejes. Ifølge ungerepræsentanten i bestyrelsen havde hun også forsøgt at lægge låg på sagen, før den nåede frem til byrådet.

Ungerepræsentanten har fra kommunen modtaget en skriftlig anerkendelse af, at han "efter forvaltningens vurdering har handlet helt korrekt ved at stille spørgsmål ved et formodet udlån til et privatarrangement over for bestyrelsen for Richter og efterfølgende henvende dig til Gladsaxe Kommune, da du ikke oplevede at få et tilfredsstillende svar fra bestyrelsen".

mk