Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Branddøde og -skader må forebygges

Alle andre nordiske lande har national handlingsplan for brandforebyggelse
KORT NYT28. APR 2011 9.04

I det næste beredskabsforlig skal Beredskabsstyrelsen pålægges at udarbejde en national strategi eller handlingsplan for brandforebyggelse i Danmark.

Det ønsker Brandbevægelsen, som er et samarbejde mellem private og offentlige organisationer, der arbejder for at sikre bedre brandbeskyttelse i Danmark, skriver Beredskabsinfo.

Målet med en national handlingsplan skal være at nedbringe antallet af branddøde og -sårede samt at sikre mindre tab af materielle værdier.

Ifølge Brandbevægelsen er det Beredskabsstyrelsen, som bør få opgaven med at udarbejde den nye handlingsplan, og da Beredskabsstyrelsen er et af medlemmerne af Brandbevægelsen, er der altså til en vis grad tale om en opfordring fra styrelsen selv til de politikere, som i den kommende tid skal forhandle om et nyt beredskabsforlig.

Ifølge Brandbevægelsens forslag skal planen udarbejdes i et samarbejde med de øvrige aktører på området, herunder de andre medlemmer af Brandbevægelsen.

Brandbevægelsen har fået foretræde for Folketingets forsvarsudvalg  fredag, og her vil organisationen påpege, at der i alle de andre nordiske lande findes nationale handlingsplaner, som beskriver målene for og midlerne til at forebygge brand.