Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sket i ugen:
Borgmester-exit og svag corona-optimisme

Ishøj har gjort sig bemærket både med corona og ny lokalliste.
13. FEB 2021 9.50

Ugens vel mest opsigtsvækkende nyhed på den kommunalpolitiske bane kom fredag, da Ishøjs bykonge forlod Socialdemokratiet: Ole Bjørstorp forlader S og stifter lokalliste sammen med to andre fra den konfliktplagede S-gruppe.

Endnu har den nye Ishøjlisten ikke meldt ud, om Bjørstorp også går efter at blive borgmesterkandidat og borgmester igen - hvilket ikke kunne lade sig gøre for ham, da Merete Amdisen snuppede værdigheden som spids til KV21.

Læs øvrig valgdækning i DK Nyts tema om KV21. Temaet handler mere og mere - udover udpegninger af spidskandidater - også om valgforbund.

Et andet fagområde, hvor Ishøj skiller sig ud, er coronaen. Her var der stor opmærksomhed om torsdagens nyhed om, at 15 kommuner er kravlet under bekymringsgrænsen.

På DK Nyts corona-tema får man udover de daglige smitte- og vaccinationstal også de løbende udviklinger i kommunal og regional kamp mod virus og alle følgevirkningerne og arbejdet henimod en kontrolleret genåbning.

Heldigvis kan resultaterne af vaccinen øjnes, for Smitte og dødsfald dykker på plejehjem.

At KL's lukkeliste har fået tommelen nedad i Forsyningstilsynet og Miljøstyrelsen kan man blive klogere på i KL’s dødsliste over affaldsanlæg til lukning er på vej i graven.

Det forløb kan følges i DK Nyts tema om Ny affaldsplan, hvor vi udover de store anlægs skæbne også følger udviklingen i bedre husstands-sortering.

Nu da der er frost og is på gade og vej, er det værd at lægge mærke til en sag fra Fredericia, hvor et Brækket ben på glat vej ikke var kommunal fejl.