Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Mindre børnegrupper, der ikke måtte blandes, havde både fordele og ulemper, viser undersøgelse fra Børns Vilkår.
Foto: Mads Jensen, Ritzau Scanpix

Børnehavebørn om genåbning: Mere ro og mindre skældud

39 børn i alderen fire-seks år har svaret i interviewundersøgelse fra Børns Vilkår.
10. JUL 2020 9.12
TEMA: Corona

Børnehavebørn har oplevet færre konflikter og mindre skældud fra de voksne under genåbningen af dagtilbuddene efter corona-nedlukningen. Genåbningen bød blandt andet på mindre grupper, der ikke måtte blandes, og det havde fordele men også ulemper, viser en undersøgelse fra Børns Vilkår, der utraditionelt har spurgt børnene selv om deres syn på sagen.

Det er sket i en kvalitativ undersøgelse, hvor 39 børnehavebørn fra seks seks forskellige dagtilbud fordelt på seks kommuner er blevet interviewet sammen i grupper af to og tre. Der er tale om 23 drenge og 16 piger i alderen fire-seks år.

Tre af børnene afbrød interviewet, fordi de hellere ville ud og lege, oplyses det.

Børnenes oplevelser af genåbningen viser vigtigheden af at børnene har adgang til voksne, de er trygge ved. Fx har det betydning for flere af børnene, hvem der tager imod om morgenen.

Gruppeopdelingen under genåbningen har været en blandet oplevelse. De børn der har været i gruppe med bedstevenner har haft glæde af de små grupper, mens de børn, der har være adskilt fra deres legekammerater, har oplevet det som et savn, samtidig med at der også for nogle af dem er skabt nye venskaber.

Se undersøgelsen hos Børns Vilkår.

mk