Bøde til Lejre: Aftale med KMD var ulovlig

Aftale om et dagtilbudssystem erklæres ulovlig af Klagenævnet for Udbud.
23. MAJ 2022 13.50

LEJRE: En kontrakt med KMD om et dagtilbudssystem koster nu Lejre Kommune en bøde på 120.000 kr. og en opsagt kontrakt.

Det fremgår af en afgørelse fra Klagenævnet for Udbud, som tog sagen op efter en klage fra Assemble, som har et konkurrerende dagtilbudssystem.

Kontrakten blev direkte tildelt KMD under SKI's rammeaftale i januar 2017 og stod til at udløbe 31. januar 2021, men er to gange blevet forlænget med et år.

Lejre Kommune har erkendt over for klagenævnet at have handlet i strid med loven. 

"Kommunen har således, set i lyset af klagenævnets seneste fortolkningspraksis, anlagt en unøjagtig fortolkning af tildelingsproceduren under Rammeaftalen," lyder det i afgørelsen, hvor kommunen også understreger, at tildelingen ikke er båret af modvilje mod Assembles løsning.

Ophæves fra 1. september

Til gengæld argumenterer kommunen for, at kontrakten skal opretholdes til 31. januar 2023 som planlagt, så der er tid til at få opgaven sendt i genudbud.

Klagenævnet mener imidlertid, at en frist til 1. september er nok, og har derfor erklæret kontrakten for uden virkning fra den dato. Desuden skal kommunen betale 120.000 kr. i bøde til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og 25.000 kr. i sagsomkostninger til Assemble.

Assemble har i forvejen fået medhold i flere lignende sager, hvor andre kommuner også har valgt at tildele en ordre til KMD under SKI's rammeaftale.

Se afgørelsen her.