Læge eller fysioterapeut?:
Blodpropundersøgelser skifter hænder i Slagelse

KORT NYT11. JUL 2021 11.26

SJÆLLAND: Når blodpropper opstår i armen eller benet, kan det ende med flere timers ventetid på behandling, fordi der er mangel på sygeplejersker på hospitalernes akutafsnit. Men det vil de nu gøre op med på Slagelse Sygehus. Her overtager fysioterapeuterne som det første sted i landet de patienter, der skal behandles for blodpropperne. Det skriver DR.

Fysioterapeut Casper Høj Madsen ser det som et godt samarbejde og en hjælp til både læger og patienter, at han kan tage sig af ultralydsscanningerne, så de bakker op om lægens arbejde og kan trække på lægerne, når der er brug for det.

Hjertelægernes selskab – Dansk Cardiologisk Selskab – kan også se fornuften i at uddelegere nogle af lægernes opgaver, så lægerne får tid til nogle af de opgaver, der ikke kan uddelegeres, forklarer Jacob Thorsted Sørensen, der er næstformand i Dansk Cardiologisk Selskab og overlæge på Afdeling for Hjertesygdomme på Århus Universitetshospital til DR. På Aalborg Universitetshospital i Farsø har man en lignende ordning, hvor det er sygeplejerskerne, der har overtaget opgaven.

ibs